50|50 PRODUCTEN
Onze 50|50 private label producten bestaan uit 50% dubbeldoelkoe, 50% Ecopouch© champignons en kruiden. Ze hebben een 100% vleessmaak. Voor meer informatie over het 50|50 principe, zie Hello Fresh 50|50 producten.
Robert over Nederlands vlees.
"In plaats van snel vetgemest voor de vleesproductie geef ik de voorkeur aan melkkoeien die in de wei gegraasd hebben en die langzaam tot wasdom zijn gekomen. Het geeft me een goed gevoel als ze gekalfd hebben en melk hebben gegeven voordat ze naar het slachthuis gaan. Het is geen probleem als ze een beetje bijgevoerd zijn. Dat geeft het vlees wat meer vet. Kauwen is voor mij ook erg belangrijk. Ik houd er niet van als mals gebruikt wordt als maatstaf om de kwaliteit van het vlees mee aan te duiden.".
Robert over champignons.
"De gezondheidsaspecten en de functionele toepassingen van champignons zijn enorm. Witte champignons passen perfect in de trend van‘gezonde en functionele voeding en houden gelijke tred met de trend van transparantie en schone labels. Champignons zijn vetvrij, energierijk voedsel en arm aan natrium. Andere gezonde eigenschappen van champignons zijn het hoge gehalte van vitamine D (84 gram witte champignons die aan licht worden blootgesteld leveren meer dan de dagelijkse behoefte aan vitamine D), vitamines B en ergothioneïne en selenium, natuurlijk voorkomende antioxidanten.’"
Robert over shockvriezen.
"Gedurende normale vriestechnieken ontstaan er ijskristallen die groter zijn dan een watermolkuul. Hierdoor verandert en vernietigt het bevriezen van het vocht in een product de structuur van het voedsel. Gedurende het shockvriezen overschrijden de ijskristallen niet de grootte van de watermolekulen. Om die reden blijft de structuur van het product intact."
Inmiddels zijn er ook andere 50|50 producten in ontwikkeling, zoals Frankfurters, gehakt, gehaktballen en frikandellen.
50|50 PRODUCTEN
Onze 50|50 private label producten bestaan uit 50% dubbeldoelkoe, 50% Ecopouch© champignons en kruiden. Ze hebben een 100% vleessmaak. Voor meer informatie over het 50|50 principe, zie Hello Fresh 50|50 producten.
Robert over Nederlands vlees.
"In plaats van snel vetgemest voor de vleesproductie geef ik de voorkeur aan melkkoeien die in de wei gegraasd hebben en die langzaam tot wasdom zijn gekomen. Het geeft me een goed gevoel als ze gekalfd hebben en melk hebben gegeven voordat ze naar het slachthuis gaan. Het is geen probleem als ze een beetje bijgevoerd zijn. Dat geeft het vlees wat meer vet. Kauwen is voor mij ook erg belangrijk. Ik houd er niet van als mals gebruikt wordt als maatstaf om de kwaliteit van het vlees mee aan te duiden.".
Robert over champignons.
"De gezondheidsaspecten en de functionele toepassingen van champignons zijn enorm. Witte champignons passen perfect in de trend van‘gezonde en functionele voeding en houden gelijke tred met de trend van transparantie en schone labels. Champignons zijn vetvrij, energierijk voedsel en arm aan natrium. Andere gezonde eigenschappen van champignons zijn het hoge gehalte van vitamine D (84 gram witte champignons die aan licht worden blootgesteld leveren meer dan de dagelijkse behoefte aan vitamine D), vitamines B en ergothioneïne en selenium, natuurlijk voorkomende antioxidanten.’"
Robert over shockvriezen.
"Gedurende normale vriestechnieken ontstaan er ijskristallen die groter zijn dan een watermolkuul. Hierdoor verandert en vernietigt het bevriezen van het vocht in een product de structuur van het voedsel. Gedurende het shockvriezen overschrijden de ijskristallen niet de grootte van de watermolekulen. Om die reden blijft de structuur van het product intact."
Inmiddels zijn er ook andere 50|50 producten in ontwikkeling, zoals Frankfurters, gehakt, gehaktballen en frikandellen.